lördag 3 november 2012

Gårdagens bvc-besök och feber

Skruttis blev ännu mer ledsen där här gången hon fick sprutorna. Redan vid första sprutan kom stora tårarna. (Förra gången sa hon inte ett pip vid första.) Sköterskan var helt fantastisk med Skruttis och sen efteråt....den perfekta smärtlindringen enligt sköterskan och det funkade: såpbubblor. Åh vad Skruttis tyckte det var roligt och vips så var sköterskan förlåten och hon fick t o m leenden och skratt.

Vid 23-tiden hade Skruttis 39,8 i feber. Hon var helt röd om kinderna och nästan småskakade och gnällde hela tiden. Samtidigt som hon var väldigt slö för att vara henne.  Stackarn. Skitjobbigt att se henne må dåligt. Nu har jag läst att man helst inte ska ge Alvedon efter vaccination, men hon var så påverkad så vi gjorde det. Vi ringde t o m sjukvårdsupplysningen först. (För att jag jämt är så  nojjig med mediciner, gillar inte att varken ge henne eller ta själv om det inte är nödvändigt.)Vi fick inget svar på om Alvedon påverkar vaccinet, men hon vi pratade med sa att Alvedon är snällare än Ipren, men om hon inte är påverkad av febern så behöver vi inte ge nåt. Vi missade att ta upp det här med Alvedon på bvc, men vid 3-mån vaccinet så sa vår sköterska att vi kunde ge Skruttis Alvedon om hon fick feber och/eller var gnällig framåt kvällen. Även den gången fick hon feber och vi gav Alvedon. Efter ett tag somnade hon och idag är hon betydligt piggare.

Vi pratade om mat också på bvc och om att man kan frysa in mat från färdiga burkar. Idag ska det inhandlas lite olika burkar plus att jag ska göra lite mat själv. Hur fryser ni in smakportioner? Hittills har jag använt behållare för iskuber.

Får se vad vi hittar på idag beroende på Skruttis. Det blir nog en väldigt lugn dag.

5 kommentarer:

  1. Usch, ja, Matilda blev också mycket, mycket ledsnare andra gången...
    Gav ju oxå alvedon, utan vetskapen om att det skulle vara "skadligt" men det får det vara värt.

    Det här med maten. Jag skulle frysa i iskuber , men det går åt, så jag behöver inte göra det.

    Hoppas ni haft en bra dag och får en fin kväll.
    Kramar

    SvaraRadera
  2. Svar: Pepparkakan har vi köpt på Åhléns och tomten på Ica Maxi.. Det fanns fina tomtedräkter även på Åhléns men inte i Ophes storlek, och samma dag hittade vi en passande på Ica så då köpte vi den också :].

    SvaraRadera
  3. Åh, tack för din kommentar. Skönt att veta att man kan börja ge både majskrokar och rån =).

    Ha en fin kväll.
    Kramar

    SvaraRadera
  4. Alvedon har inte påvisats ha någon inverkan på vaccinets effekt om det ges EFTER vaccineringen - däremot har Alvedon i FÖREBYGGANDE syfte visats kunna ha nedsatt verkan av vaccinet. Så det är helt lugnt för er alltså - ingen fara alls!kram frida

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för kommentaren, vad skönt att det inte är någon fara.

      Kram

      Radera