torsdag 19 april 2012

Lite uppdatering

Jaha vad har hänt här då de senaste dagarna? Inte så mycket egentligen. I söndags var jag hos min kompis. Det var jättetrevligt! Fick svar på en del funderingar jag hade då hon jobbar på BVC.

I måndags var det dags för tandhygienisten. Förstår inte hur jag kunde boka en sån tidig tid, 7:40. Men skönt att ha det gjort. Redan när jag åkte dit så kände jag mig annorlunda. Sådär att det kröp i armarna och jag kände mig allmänt konstig. Fick koncentrera mig på tunnelbanan och tänka på att andas. Hann sätta mig i tandläkarstolen och hon hann bara börja lite innan jag kände hur det började susa i öronen och synen blev suddig. Bad henne höja huvudet lite, men det hjälpte inte. Var helt svettig och sen kom ett jobbigt blodtrycksfall. Är så less på dem!!!! Satt upp ett tag och drack vatten sen blev det bättre. Hela dagen var jag svag och trött och det var så skönt att komma hem sen.

I tisdags var det besök hos BM. Magen är nu 34 cm. Stoooor känner jag mig. Skruttis´hjärtljud var bra och min vikt var också bra. Blodsockret var högt, 8,1. Hade visserligen ätit frukost innan med dinkelflingor och tranbär i filmjölken plus nån macka. BM sa att det är ok att ha under 9. Det är alltid uppmuntrande att ställa sig på hennes våg eftersom den alltid visar mindre än vår plus att hon drar bort vikt för kläder och skor. Hon påstår att jag gått upp 10 kg sedan inskrivningen. Jag ser mycket tjockare ut än så. Mina pyjamasbyxor går bara över knäna, inte längre upp än så och alla trosor är för små och strumporna och ja........typ ALLT.

Jag hade med mig mitt förlossningsbrev som jag äntligen knåpade ihop i söndags förmiddag. Hon skrev en sammanfattning i journalen och sen pratade vi om amning, amingsbh och vi lånade hem en film om amning (som var rätt värdelös). Hon rekommenderade i alla fall en amningsbh utan bygel.

På kvällarna har jag varit så jävla trött rent ut sagt. Allt ska avslutas på jobbet nu för i morgon är sista arbetsdagen!!!!!! Har massor att städa och fixa med i morgon så jag kommer inte gå hem i tid. Tänkte ställa fram nåt fikabröd efter lunch (näe det blir inget hembakat, utan typ Skogaholms kanellängd och nån småkaka. Mer än så orkar jag inte anstränga mig.) och även ta med mig nåt litet på vårt team-möte kl 10. Min chef påminde jag igår om då vi diskuterade en sak, att jag slutar på fredag....Tror ärligt att hon inte hade koll på det.

Det är svårt att beskriva hur underbart det ska bli att "bara vara" i förhoppningsvis nån vecka i alla fall. Känner just nu åtminstone att jag behöver det innan förlossningen. Jag vill sova, sova, sova, sova och försöka ladda mentalt inför förlossningen. Men Skruttis kanske tröttnar och tittar ut tidigare. Sammandragningarna blir fler och fler och numera gör de ont i stort sett varenda gång och som mensvärk en stund efteråt. Antar att det förvärkar. Skruttis känns enorm i magen. Rörelserna är kraftiga och gör ont ibland. Natten till igår var h*n vaken från halv tre och det var omöjligt att sova pga det. Men det är härligt också och skulle jag inte känna rörelserna så skulle jag förmodligen oroa mig att något är fel.

Ha en bra fredag i morgon!

Kram till er!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar