onsdag 22 februari 2012

Besök på Sös och eventuellt graviddiabetes

Ganska regelbundet sedan i torsdags har jag haft som kraftig mensvärk. Jag tänkte att det är magen som växer eller nåt. Men värken har blivit värre så i morse ringde jag förlossningen för säkerhets skull. Bm där tyckte jag skulle kolla upp det och hänvisade till specialistmödravården på Sös. Fick en tid direkt så det var bara att rusa (gå i snigelfart) från jobbet.

De var två läkare, varav en var en ganska ung kille. Av nån anledning kändes det jobbigt att han var med och jag blev nervös av hela situationen och tyckte att jag svarade så ynkligt på frågorna.  Allt var ok till en början, ctg var bra.

Urinprovet visade socker i urinen. Läkaren sa att jag antagligen har graviddiabetes! Jag blev lite chockad faktiskt för de enda prover jag tidigare haft bra på har varit just blodsockret. Suck! Bara detta som fattades typ. Ett tag tänkte jag att jag orkar inte mer, nu får Skruttis komma ut.....Men jag är såklart glad att livmodertappen var bra och ingen förlossning är på gång. Min mensvärk beror på foglossningen sa den ena läkaren. Hade ingen aning om att den kunde ge så kraftig molvärk, det har den inte gjort tidigare.

Vad händer nu då? Jo, läkaren försökte få tag på min bm här för att jag ska göra en glykosbelastning. Hade ju varit bra att göra här och slippa åka till Sös igen tänkte jag först, men samtidigt så är de proffsigare på Sös tycker jag. Vet inte om de fick tag på min bm. Vi åkte därifrån och ena läkaren ringde sen och sa att jag kommer bli kontaktad av ett lab som kan göra provet. Hör de inte av sig om en tid innan tisdag så måste jag ringa Sös igen. Jag hade hoppats på att få göra provet i morgon, VILL VETA!

Jag åkte hem i stället för att åka och jobba några timmar. Hoppas jag inte behöver jobba igen det sen, men det måste jag nog.

Har nästan lyckats att inte googla om graviddiabetes. Har man dock socker i urinen så verkar det vääääääääldigt troligt att det är det jag har fått. Vill inte. Orkar inte tänka på kosten och egentligen ska man ju röra på sig då också och det kan jag inte. Fick order om att inte gå långa promenader (vilket jag förklarade för läkarna att jag ändå inte klarar av...) och jag får inte gå en dag på IKEA. Är det diabetes så finns ju  stor risk att Skruttis blir jättestor och också får en massa besvär, råkade jag läsa. Och Skruttis kan få problem efter förlossningen också.

Inte för att gnälla igen, men det verkar som jag får nästan alla krämpor och besvär man kan få. Bläää!!! Helst vill jag tröstäta en stor godispåse, men det är nog inte så lyckat ;-).

Kramelikram

1 kommentar:

  1. Åh stackars dig.
    Ja du att vara gravid är långt ifrån rosenrött hela tiden.
    Hoppas att allt löser sig. Ska tänka på dig

    SvaraRadera