måndag 18 juni 2012

BVC-besök

Stackars Skruttis har fortfarande ganska svårt att sova. Om jag inte räknar 2-3 minuters sovpass då och då på förmiddagen så sov hon inte förrens vid 15:30 när vi gick till vårt möte hos bvc. Hon lyckades nästan kissa ner oss alla tre på skötbordet där. Älskade sötis, där låg hon plaskade! Nöjd var hon efteråt och var riktigt glad.  Hon är numera 55 cm lång (50 när hon föddes) och väger 4075g. Prima! Hon går upp mycket i vikt för varje vecka. Vi pratade om magdroppar, den vita beläggningen på hennes tunga, att hon suger mycket på händerna och lite annat. Efter besöket köpte vi Minifom och en dr Browns nappflaska. Jag var ute med henne på en promenad en stund efter att vi kom hem och sedan dess har hon sovit. Har passat på att röja lite i köket under tiden och vilat i soffan med lillkatten på magen. Vad glad hon blev katten! Det är så sällan vi myser så nu för tiden. K har varit och lånat en babybjörn sele. Dock är den av modellen väldigt gammal och jag är tveksam till att den kommer vara skön att använda. Skulle helst vilja ha en med nån form av ryggplatta som avlastar. Men jag ska absolut prova den.




6 kommentarer:

  1. Härligt att hon växer så fint!

    Ang "soveriet"; Har du provat att ha henne i vagnen när hon vilar på dagarna? (trots att ni är hemma)
    Du kan även prova att ta ett av dina plagg, typ en tröja, och lägga intill henne. Då känner hon din doft, hennes trygghet, och kanske sover bättre...och längre.

    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo vi har provat att ha henne i vagnen när vi är hemma, det funkar ganska bra ibland. Har även provat att lägga ett plagg intill henne. Kram

      Radera
  2. Hallå vännen...
    Hehe, kunde inte låta bli att skratta lite när jag läste din kommentar om fikabrödet...fasiken vilken dålig karaktär man har...
    Jaja, som sagt: nya tag. Vilken dag som helst 8-)...

    Skönt att skruttan växer som hon ska.
    Trist med sovandet, hoppas det blir bättre...

    Hoppas du får en fin kväll.
    Kramar

    SvaraRadera
  3. Det låter som att vi har liknande problem med vår tjej. Har nu kommit fram till att hon förmodligen är hungrig trots så mkt ammande att vi har börjat med ersättning ikväll och för första gången har hon kommit till ro en kväll.
    Hon har också en vit beläggning på tungan som efter dagens läkarbesök visade sig vara en svampinfektion vilket kan innebära att hon äter sämre. Vi har nu fått recept mot detta.
    Lycka till

    SvaraRadera
  4. Den vita beläggningen på tungan kan vara svamp. Det har våran tjej. Ska behandlas med recept medicin som läkare skrev ut till oss.
    Kram

    SvaraRadera
  5. Jag tänkte tipsa angående värmen inomhus. När jag bodde i Kalifornien fick jag lära mig att ha neddraget för alla fönster och stängda fönster under den tid som det är varmare ute än inne. När det är svalare ute öppnar man och vädrar. Sen gäller det att komma ihåg att dra för och stänga innan värmen stiger ute igen. Det funkar jättebra för att behålla en svalare temperatur inne.

    Maria

    SvaraRadera