torsdag 18 augusti 2011

Tillbaka till ruta ett

Jag avbokade tandläkaren idag. Jag kände att det blev förhastat med rotfyllning eller att dra ut tanden. Så trots mina tidigare inlägg så gick jag tillbaka till min gamla tandläkare, hon jag kallade kärring....

Har pratat mkt med henne nu och hon har förklarat varför hon inte vågar rotfylla ifall det det inte behövs. Det har återigen med mitt bett att göra, annars skulle det funka bättre. Ska inte gå in på detaljer, men det är typ ingen som har sånt bett som jag. Kul att veta. Fan, inte nog med att jag har konstigt bett, jag får dessutom inte råka ut för något som gör att mina bakre tänder måste rotfyllas eller dras ut för då är det liksom kört. Tandis har även tagit kontakt med en specialist, men jag har inte fått nåt svar därifrån än.

Blir väldigt stressad av allt det här med tanden och har svårt att fokusera på nåt pga smärtan. Tandläkaren tycker jag ska ta Voltaren i 3 v för att musklerna i käken ska slappna av eftersom hon fortfarande tror att det beror på mitt bett. Men hon erkänner att hon har svårt att säga vad som är fel.

Vi har pratat om att göra FET nästa månad istället och fokusera på att jag blir av med detta tandelände. Först kändes det hemskt, vill inte vänta en månad till! Men någonstans innerst inne tror jag det är bäst att jag mår bra vid FET. Hur kul är det att gå omkring med tandvärk och ev inflammation. Hur stressande är inte det? Jag är redan grinig pga värken. Voltaren får man absolut inte ta vid FET. Men så kom jag också på att min magkatarr aldrig skulle klara Voltaren och jag tänker inte riskera magsår också. Så nu vet jag inte vad vi ska göra. Måste prata med tandis på måndag igen och höra om det finns nåt annat muskelavslappnande som min mage fixar.

Vet inte när vi bestämmer oss helt om vi gör FET nästa vecka eller ej. Jag har fått en tid till på onsdag. Är jag knäpp om jag väntar till nästa månad? Det känns som jag söker bekräftelse på att jag resonerar rätt. Allt känns så sårbart och jag är bara ledsen hela tiden. Såhär ska inte en semester vara! 

Det här blev ett lika rörigt och tråkigt inlägg som de sista jag skrivit. Nu får det vara slutskrivet om det. Jag måste försöka rycka upp mig och fokusera på positiva saker.


1 kommentar:

  1. Vad jobbigt att din tand krånglar så mycket, vilken extrem otur du har! Kanske okej att vänta med FET ändå, fyra veckor är ju inte så länge egentligen.
    Kram!

    SvaraRadera